joi, 25 octombrie 2012

Mâncare în Praga

De la Brno am pornit spre Praga, cam 200 km pe o autostradă proastă şi foarte aglomerată. Autostrada intră în Praga direct spre inima oraşului, într-o privelişte care-ţi taie răsuflarea. Dar pentru că Praga este o destinaţie turistică ultra cunoscută şi ultra comercială despre care s-a vorbit şi se va vorbi în multe locuri, n-am să povestesc nimic din ce am văzut aici, ci am să mă limitez la ceea ce am mâncat în Praga, de fapt câteva poze cu mâncare, care mai mult sau mai puţin vor face deliciul iubitorilor gastronomiei.

În cele 4 zile şi 4 nopţi de Praga am băut numai şi numai bere la draft, următoarele branduri: Pilsner Urquell, Budweiser, Krusovice. Iar de mâncat următoarele (mâncam şi mai multe, dar hotelul a oferit un mic dejun mai mult decât îndestulător şi foarte, foarte gustos):

1) Gulaş de vită cu miez de pâine. O mâncare foarte îndestulătoare şi gustoasă care te face să bei şi mai multă bere.

2) Sandwichuri de la Bageterie Boulevard. ( www.bb.cz ) Sunt mult peste Subway, însă din păcate activează doar pe plan local. Dacă există vre'un cititor bogat al acestui blog, ar putea cumpăra franciza şi aduce Bageterie Boulevard în România. Ceaiurile lor sunt naturale, nicidecum suc artificial. Pâinea şi ingredientele din sandwich foarte gustoase.

3) O tortila excepţională cu fasole boabe, orez şi tot felul de sosuri la restaurantul 7 Tacos de pe Ortenovo nám. 22.

4) O tocăniţă de cartofi cu frigăruie de pui şi salată de varză la Slovak Restaurant de pe strada Tynska.

5) O pizza care mi-a amintit de vremurile când serveam acest preparat alături de părinţii mei la Costineşti, în urmă cu 25 de ani. Într-o zonă plină de verdeaţă a capitalei cehe, pe lângă o şcoală generală, la Cafe Valentino, un local mai puţin accesibil turiştilor. Pe tripadvisor veţi găsi doar 4 păreri/voturi, însă toate pozitive.

6) Did somebody say McDonald's? Un Royal cu brânză.

2 comentarii:

  1. Si-n Anglia se bea in principal bere la draft. Cel mai mult imi place ca foarte multe pub-uri au parteneriate cu berarii private si vand marci de bere unice. Marci de bere care nici nu exista imbuteliate.

    Cat despre Mc... vorbesti desigur despre un quarter-pound with cheese.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca stiu despre ce vorbesti. In Romania doar la Carul cu bere am intalnit marca privata de bere (probabil exista si in alte parti, dar nu am frecventat eu). Personal astept sa se produca pe scara larga masina de facut bere acasa. Asa cum imi fac paine in casa, o sa-mi fac si bere.

    Da, quarter-pound with cheese. Dar in Cehoslovacia se numeste Royal. Din cauza sistemului metric, bineinteles.

    RăspundețiȘtergere